De Wiltsnagh Nunspeet gevelbeplating Cladding Team Holland

In Nunspeet is bij het sportcentrum ‘de Wildzang’ een nieuwe sporthal gebouwd, met aan de andere zijde een zwembad, waarvoor wij de gevel hebben mogen bekleden.

Esthetische uitstraling

Wat dit project bijzonder maakt, is vooral de esthetische uitstraling van de gevelbekleding. Deze gevelplaten zijn op een unieke manier geïnstalleerd, zowel in positieve als negatieve vorm, en zelfs ondersteboven, wat een uitdaging vormde bij de montage. Desondanks slaagden we erin om het ontwerp van de architect nauwgezet te volgen.

Uniek project

Het product is asymmetrisch en het profiel kan zelfs in spiegelbeeld geproduceerd worden. De toegepaste coating is een zachte PVDF-coating die bij zonlicht een prachtige glans geeft, wat samen met de gevelplaten voor een uniek effect zorgt. Het product is met name geschikt voor utiliteitsbouw, zoals sporthallen, zwembaden, scholen, appartementencomplexen en woningbouw.

Uitdaging

Dit project bracht twee uitdagingen met zich mee.

  • Allereerst was er de complexiteit van de gevelplaatinstallatie, met vier verschillende methoden zoals voorgesteld door de architect.
  • Ten tweede moesten we ervoor zorgen dat het zwembadklimaat behouden bleef en dat er geen condensatie of vochtproblemen ontstonden.

Samenwerking

Samenwerken met onze partners, waarmee we al tientallen jaren ervaring hebben, was cruciaal voor het succes van dit project.

Wij zijn trots op ons vermogen als relatief jong bedrijf om complexe projecten op een deskundige manier uit te voeren, tot tevredenheid van onze opdrachtgever, de aannemer, en de gemeente Nunspeet.